Expat

(Expat) consultancy & detachering solutions

Een betrouwbare partner voor uw personeelsoplossingen.

Altijd een gepaste oplossing

voor tijdelijke inhuur van personeel.

AAme heeft diverse entiteiten welke specifiek zijn ingericht om te kunnen werken met zelfstandigen en hoogopgeleide gedetacheerde werknemers voor de Nederlandse en Belgische arbeidsmarkt.

AAme Solutions biedt deze diensten aan door middel van contracting, consultancy, payrolling, uitzenden en voor het werken met zelfstandigen: detachering middels goedgekeurde raamovereenkomsten door de belastingdienst.

AAme Premium Solutions & AAme Management Precision:
NEN-gecertificeerde consultancy oplossingen (SNA geregistreerd en geregistreerd bij de IND voor de kennismigrantenregeling);

AAme Flex Solutions:
NEN-gecertificeerde uitzendoplossingen onder NBBU-CAO (SNA geregistreerd en geregistreerd bij de IND voor de kennismigrantenregeling);

AAme Contractor Solutions No. 1:
NEN-gecertificeerde constructie voor het werken met zelfstandigen (zzp’ers) in Nederland;

AAme Contractor Solutions No. 10:
Constructie voor het werken met zelfstandigen (zzp’ers) in België.

Expat dienstverlening

Voor elke situatie bieden wij uitzendoplossingen onder de NBBU CAO aan voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Wij kijken met u mee wat de beste uitzendvorm is en wat daarbij de beste financiële situatie is. Wij ondersteunen u bij het correct uitvoeren van de payroll administratie en daarnaast ondersteunen en adviseren wij zowel de expat als ondernemingen bij belasting- en accounting zaken. Verder ontzorgen wij u bij de aanvraag van diverse vergunningen, denk aan tewerkstellings- en verblijfsvergunningen.

De A1 verklaring

A1/certificate of coverage is de naam van een Europees formulier. Het verklaart dat de werknemer sociaal verzekerd is in Nederland. Dit formulier is in veel landen verplicht om te mogen werken. Het formulier bevestigt dat niet de regels van het werkland, maar de regels van een ander land gelden voor de werknemer. Met grote regelmaat vragen onze salarisadviseurs de A1 verklaring aan namens cliënten. Wij ondersteunen u graag.

NEN-4400 certificering

De NEN-4400 certificering is een nationale norm waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij hun financiële zaken goed geregeld hebben. Wij ontzorgen u door het begeleiden van deze inspecties. Wij verzekeren u dat de juiste informatie wordt verzameld zodat u zonder zorgen door de controle heen gaat.

AAme heeft de NEN-4400 certificering en is daardoor opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA – bekijk de verklaring van registratie) . Daardoor worden risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk, die gebruik maken van onze diensten, beperkt.

Wilt u weten wat het SNA-keurmerk precies inhoudt? Klik hier!


Kennismigrantenregeling

Een kennismigrant is een hoog opgeleide immigrant. Een niet-Europese kennismigrant kan onder voorwaarden naar Nederland komen om te werken. U kunt voor de buitenlandse werknemer de kennismigrantenregeling aanvragen mits de buitenlandse werknemer zich kwalificeert als kennismigrant. Hiervoor moet de werkgever een erkend referent zijn bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). AAme is geregistreerd bij de IND. Hierdoor kunt u ook middels één van onze contracting constructies de werkvergunning of kennismigrantenregeling voor uw buitenlandse werknemer in Nederland laten verzorgen.

De 30%-regeling

De 30%-regeling biedt werkgevers van inkomende werknemers (expats / contractors) de mogelijkheid een belastingvrije vergoeding te geven. Deze vergoeding is voor de zogenaamde extraterritoriale kosten (onkosten) die een werknemer maakt als gevolg van een tijdelijke tewerkstelling in Nederland. Om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling en de onkostenvergoedingen dient de inkomende werknemer te voldoen aan verschillende criteria.

Onze specialisten beschikken over de benodigde kennis en ervaring om het aanvraagproces voor u te verzorgen. AAme kan toetsen of u of uw werknemer in aanmerking komt voor bovenstaande regelingen. Vervolgens kunnen wij deze aanvragen bij de Belastingdienst of de IND.

Werken met zelfstandigen

Als u wilt werken met zelfstandigen, zijn er allerlei fiscale en juridische valkuilen waar werkgevers geregeld mee te maken krijgen. Met de komst van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie is het voor werkgevers nog lastiger geworden om zelfstandigen opdrachten aan te bieden.
De wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsovereenkomst) kijkt namelijk naar diverse factoren om te beoordelen of er sprake is van een arbeidsovereenkomst.

AAme kan dienen als contractpartij of als adviespartij. Zie hiervoor de volgende pagina’s:

Werk en verblijfsvergunningen

Er zijn verschillende verblijfsvergunningen om te kunnen werken in Nederland. Welke verblijfsvergunning u nodig heeft, hangt af van de baan, de duur van uw verblijf en andere criteria.
We bespreken graag met u uw situatie om zo de juiste vergunning voor u aan te vragen.

Grensoverschrijdende arbeid en trainingen

Werknemers die vanuit het buitenland in Nederland komen werken worden vaak via recruitmentbureaus geworven. Wij bieden trainingen aan recruitmentbedrijven aan als zij zaken willen doen in Nederland. In deze training leggen wij de bijzonderheden van Nederland uit, zodat u weet waar u op moet letten als iemand in Nederland aan de slag zal gaan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze (expat) consultancy en detachering solutions, neem dan vrijblijvend contact met ons op of raadpleeg onze kennisbank.

Nieuws

Algemeen

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven