Fiscaal partners in Nederland

Samenwonen of trouwen? Dan kan gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting en krijgt u te maken met het begrip ‘fiscaal partnerschap’.

Toeslagen in Nederland 2022

Toeslagen in Nederland (2022)

Toeslagen zijn een aanvulling op uw inkomen en vormen een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid voor verschillende kosten. Welke toeslagen zijn er en hoe vraagt u deze aan?
U leest het in deze whitepaper.

De ontslagvergoeding

Wanneer het dienstverband van een werknemer met zijn werkgever wordt beëindigd, dan heeft de werknemer in veel gevallen recht op een ontslagvergoeding.

De loonbelastingverklaring

De loonbelastingverklaring is een formulier dat door de nieuwe werknemer, voordat hij/zij in dienst treedt, moet worden ingevuld en ondertekend. Een loonbelastingverklaring moet worden ingevuld voor de Belastingdienst.

De inlenersverklaring beschermt

Detacheert u werknemers of ZZP’ers? Dan is het verstandig om een inlenersverklaring (ook wel ‘inleenverklaring’) door een accountant op te laten stellen.

Immigratie naar Nederland en uw nieuwe (belasting)verplichtingen

Heeft u plannen om naar Nederland te komen? Bij iedere verhuizing moet er altijd een hoop geregeld worden. Laat staan bij een verhuizing vanuit het buitenland naar Nederland: wat zijn mijn belastingverplichtingen, waar moet ik op letten, wat moet ik regelen enzovoorts?

Scroll naar top