Fiscale woonplaats

Waar woont u ? Een vraag die makkelijk te beantwoorden lijkt, maar voor de inkomstenbelasting in internationaal verband van groot belang is. De (fiscale) woonplaats bepaalt namelijk in welk land iemand belasting betaalt en sociaal verzekerd is.

Fiscaal partners in Nederland

Samenwonen of trouwen? Dan kan gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting en krijgt u te maken met het begrip ‘fiscaal partnerschap’.

Toeslagen in Nederland 2022

Toeslagen in Nederland (2022)

Toeslagen zijn een aanvulling op uw inkomen en vormen een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid voor verschillende kosten. Welke toeslagen zijn er en hoe vraagt u deze aan?
U leest het in deze whitepaper.

De ontslagvergoeding

Wanneer het dienstverband van een werknemer met zijn werkgever wordt beëindigd, dan heeft de werknemer in veel gevallen recht op een ontslagvergoeding.

De loonbelastingverklaring

De loonbelastingverklaring is een formulier dat door de nieuwe werknemer, voordat hij/zij in dienst treedt, moet worden ingevuld en ondertekend. Een loonbelastingverklaring moet worden ingevuld voor de Belastingdienst.

De inlenersverklaring beschermt

Detacheert u werknemers of ZZP’ers? Dan is het verstandig om een inlenersverklaring (ook wel ‘inleenverklaring’) door een accountant op te laten stellen.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven