Iedereen die als werkgever buitenlandse werknemers (kennismigranten / onderzoekers / expats) wil laten overkomen naar en/of detacheren in Nederland moet door de Nederlandse immigratiedienst (IND) erkend zijn als referent. 

Als erkend referent dient de organisatie door middel van een ondernemingsplan continuïteit en solvabiliteit aan te tonen. Dergelijke bedrijfsplannen die zijn afgestemd op het beoordelingssysteem van de IND. AAme Accountants kan samen met u uw ondernemingsplan schrijven. Hieruit moet blijken dat men een betrouwbare partner is voor de IND.

Detachering

Daarnaast wordt een bedrijf dat zich bezighoudt met het ter beschikking stellen van arbeid (detachering van personeel) of payrolling, als bedoeld in artikel 1, aanhef en onder c en d, van de Wet allocatie door intermediairs slechts als referent erkend als het bedrijf is opgenomen in het register van de Stichting Werkstandaard (SNA). De SNA-registratie wordt behaald bij positieve NEN-audits.

AAme Legal en AAme Salarisadviseurs kunnen u de details van de aanvraag, de erkenning, de voorwaarden, de rechten en plichten als erkend referent vertellen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij het aanvragen van de erkend referent en de werk-/verblijfsvergunning als u eenmaal erkend referent bent geworden!

Wilt u hier meer over weten? Stel ons uw vragen en/of neem contact met ons op via payroll@aame.nl

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven