De automatische optimalisatie van inkomensverdeling tussen fiscale partners is uitgeschakeld en komt deze aangiftecampagne, die loopt tot 1 mei, niet meer terug. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij van Financiën in antwoord op Kamervragen aan de Tweede Kamer. De Kamervragen zijn gesteld door de leden Steven van Weyenberg en Romke de Jong (beiden D66).

Verkeerde waarden inkomensverdeling

De rekentool is uitgeschakeld omdat is gebleken dat in sommige situaties, waarbij de gebruiker een aantal keer wisselt tussen handmatig en automatisch verdelen, verkeerde waarden getoond worden.

Dienstverleningsperspectief

De rekentool is vanuit dienstverleningsperspectief belangrijk en is de volgende aangiftecampagne weer beschikbaar. Op dit moment ligt de prioriteit bij het herstellen van de onjuiste verdelingen in reeds ontvangen aangiften. De Belastingdienst streeft ernaar de aangifte te herstellen op basis van de optimale verdeling, zonder dat de burger gevraagd wordt om een nieuwe aangifte in te dienen.

Bron: Taxlive.nl


Meer weten over fiscaal partnerschap? Lees ons whitepaper ‘Fiscaal partners in Nederland‘ of het blog ‘Belastingzaken bij scheiding‘.

Hulp nodig bij uw aangifte? Neem contact op.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven