carrièreswitch uit de horeca

Een groot deel van je leven ben je aan het werk. En het kan zijn dat je een carrièreswitch maakt. Dat een andere sector je meer aanspreekt dan wat je nu doet. Heb je dat gevoel? Ga je gevoel achterna!

Ik heb 5 jaar lang in de horeca gewerkt en 4 jaar een horeca-opleiding gevolgd.

De horeca staat bekend als een sector waar het hard werken is, voor een relatief lage beloning. Een sector waarin je werkt als anderen vrij zijn, vooral in de avonden en weekenden. Maar in de horeca werken is ook gezelligheid!

Tijdens mijn horeca-opleiding heb ik niet alleen praktijklessen gehad die gefocust waren op de horeca, maar ook management-ondernemingslessen. Ik merkte op dat ik de management-ondernemingslessen veel leuker en interessanter vond dan de praktijklessen.

Dus na mijn diploma ben ik 4 maanden geleden gaan solliciteren bij AAme Adviseurs. Ik ben enorm blij dat AAme mij zo’n kans heeft gegeven, ondanks het feit dat ik geen ervaring heb. Naast werken bij AAme ben ik in september ook aan een Accountancy-opleiding begonnen.

Carrièreswitch

Sinds de Covid-19 pandemie in 2020 uitbrak hebben veel mensen een carrièreswitch gemaakt, net zoals ik! Naast werken in de horeca vind ik mijn privéleven ook erg belangrijk. Ik ben namelijk gaan samenwonen met mijn partner. En ik wilde heel graag meer structuur in mijn leven. Ook wilde ik iets nieuws leren. En voor mijn gevoel was ik in horeca al een beetje uitgespeeld.

Sinds ik uit de horeca ben gestapt, is er een wereld voor me open gegaan. Opeens ontmoet je andere mensen, uit heel andere beroepsgroepen. Je dagindeling wordt ook anders; niet meer uitslapen en pas in de middag aan je dag beginnen. Geen ontbijt en lunch meer overslaan. Je gaat eigenlijk veel gezonder leven. Al moet ik ook zeggen dat je wel minder beweegt dan in de horeca (dus gezonder eten moet wel). Ik kan je daarbij vertellen dat de lunch hier bij AAme heel goed verzorgd is en je niks te kort komt.

Terug naar de horeca?

Wil ik nog terug naar de horeca? Daar zou ik echt heel diep over moeten nadenken. Ik mis soms de gezelligheid en het gevoel aan het eind van de avond, dat je er samen weer iets leuks van hebt weten maken. Ik mis het contact met de gasten.

Maar wat ik niet mis, is het werken in de avonden en weekenden. Ik krijg nu beter betaald terwijl de uren minder zwaar zijn. Ik ben elke avond vrij en heb nu de tijd om leuke dingen te doen met vriendinnen. In de weekenden kan ik naar feestjes gaan, wat in mijn horecatijd nooit ging. En met de feestdagen ben ik niet verplicht te werken en kan ik samen met mijn familie zijn.

Waarom is het zo belangrijk om je werk leuk te vinden?

Waar ben ik goed in? Waar zou ik me de rest van mijn leven mee bezighouden als alles mogelijk was?

Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen. Het is belangrijk om het naar je zin te hebben op werk. Ga je niet met plezier naar je werk? Dan zou je moeten kijken voor iets anders.

Sinds ik bij AAme Accountants & Belastingadviseurs werk, ga ik steeds met plezier naar mijn werk. Ik voel me helemaal thuis, op mijn gemak en kan hier mijzelf zijn. Iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar er heerst een collegiale sfeer. Bij vragen en/of problemen word je geholpen en er is interesse in jou als persoon. Dit zorgt ervoor dat je gehoord wordt en het dus naar je zin hebt.

Mocht je nou ook een carrièreswitch willen maken en je meteen thuis willen voelen in een mooi bedrijf zoals AAme? Kijk dan eens bij onze vacatures!


M. (Madelief) van Tol

M. (Madelief) van Tol

Junior Assistent Accountant

+31(0)15 820 00 66

madelief@aame.nl
https://www.linkedin.com/in/madelief-van-tol-7872b3231/

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven