Stagiair bij AAme, zo leuk is het!

Intern at AAme / stagiair bij AAme

Dit keer een ander soort blog dan normaal, een keer minder over de nieuwste ontwikkelingen en wat meer over AAme zelf. Hoe is het nou om als stagiair bij AAme rond te lopen en waar moet je dan op letten?

Voor mijn derdejaars stage op het HBO moest ik een stage voor een half jaar vinden. Hierbij was het de opdracht om een onderzoek te kunnen doen bij een bedrijf waarin verbeteringen gedaan moesten worden in een proces. Hiervoor is het vooral belangrijk dat je alle ruimte krijgt en niet ingezet wordt als goedkope arbeidskracht. Gelukkig is dit voor mij het niet en krijg ik bij AAme alle ruimte om mijn onderzoek uit te voeren. In de tussentijd heb ik ook geleerd dat dit wettelijk niet eens mag.

Waarom is stage belangrijk?

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je studieloopbaan. Bij je stage hoop je te ontdekken wat je na je studie gaat doen. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken en rond te kijken welke stage het best bij je past. Daarnaast is de kans groot dat je stagebedrijf je een baan aanbiedt na je stageperiode. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit bij 84,03% van de stages gebeurt, dus zorg dat je goed kijkt welke stage bij je past en niet te snel iets makkelijks uitkiest.

Wat kan ik verwachten als stagiair bij AAme?

Bij een stage is het vooral de bedoeling dat je mee gaat lopen in het bedrijfsleven. Meestal is de stage hier de eerste keer voor. Daarom krijg je bij AAme de begeleiding die je nodig hebt en leer je snel mee te werken binnen het bedrijf. Afhankelijk van de vorm van de stage zal je taken krijgen om de verschillende processen te leren en zo het bedrijf goed te leren kennen. Uiteindelijk wil je natuurlijk je opgedane kennis van de afgelopen jaren toe gaan passen in de praktijk. Op die manier kom je ook te weten of je de kennis goed beheerst. Daarnaast krijg je de gelegenheid om te fitnessen in AAme’s eigen gym en om jouw toekomstige collega’s te verslaan in een potje tafeltennis of tafelvoetbal.

Ook stage lopen?

Wil je ook stage lopen bij AAme? Neem dan contact op met Shiromani Sardjoe.

Winkelwagen
Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven