In mijn vorige blog beloofde ik u om het niet meer over corona te hebben. Toch wil ik er u er nog op attenderen dat er voor het eerste kwartaal 2022 eventueel en indien het omzetverlies groot genoeg is nog een NOW en TVL regeling in het leven zal worden geroepen. Als u hierover vragen hebt, kunt u contact opnemen met corona@aame.nl.

In deze blog wil ik graag met u kijken naar de toekomst. Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet weet of Max Verstappen dit jaar zijn tweede wereldtitel gaat pakken, ik weet ook niet welke teams er op 18 december aanstaande tegenover elkaar staan in de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal en ook is het voor mij gissen of het kabinet Rutte IV nog aan het bewind is eind dit jaar. Wat ik wel weet, is dat wij u toekomstgericht kunnen adviseren, en dat werkt als volgt:

  • U kunt via AAme gebruik maken van een dashboardsysteem. Binnen dit  dashboard kunnen we gezamenlijk prognoses maken en u kunt er voor kiezen om dit dashboard te gebruiken voor investeringsbeslissingen. We kunnen dan samen kijken naar wat er gebeurt met de ondernemingscijfers als u die investering doet. Dat heet scenarioplanning.
  • Het dashboardsysteem is in staat om te herkennen wanneer u bijvoorbeeld te weinig investeringen heeft gedaan om in aanmerking te komen voor investeringsaftrek of wanneer het bijvoorbeeld zinvol is om een investering uit te stellen naar volgend jaar (omdat u dan bijvoorbeeld bij die extra investering in een minder voordeligere schaal terecht komt). Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zien of het zinvol is een laptop voor het eind van het jaar aan te schaffen en het voordeeltje van de belastingdienst nog even snel mee te pakken.
  • Wilt u uw personeel voor het eind van het jaar nog een belastingvrije bonus geven in het kader van de werkkostenregeling? Het dashboard weet hoeveel ruimte u hiervoor heeft zonder dat u een eindheffing van 80% hoeft te betalen.
  • Blijkt er uit de prognoses dat u een winst verwacht over het jaar. Dan kunnen we snel schakelen en alvast een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting aanvragen. Hiermee voorkomen we dat u een jaar later een flinke belastingaanslag op de mat krijgt. Met een voorlopige aanslag kunt u een deel van de verschuldigde belasting vast vooruit betalen.
  • Het dashboardsysteem is ook uitermate geschikt voor cijfermatige onderbouwingen richting bijvoorbeeld een potentiële investeerder.
  • Daarnaast bieden wij via het dashboard de mogelijkheid te sturen op resultaten uit het verleden. Het enige verschil is dat u bij het opstellen van de jaarrekening dat overzicht maar eens per jaar heeft, maar bij het dashboard kan dat ook per maand of per kwartaal, zodat u altijd de meest recente cijfers van de onderneming bij de hand heeft.

Proactief

Wilt u ook een accountant die proactief met u meedenkt en spart over de toekomst? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0152158815 of het e-mailadres accountants@aame.nl.


Maurits

M.M.C. (Maurits) Verhoef

Relatiebeheerder (aanwezig: ma t/m vr)

+31 (0)15 820 00 40
+31 (0)6 42 17 68 43
maurits@aame.nl
https://nl.linkedin.com/in/maurits-verhoef-41a96094

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven