ontvang subsidies voor uw werknemers

Ontvang subsidies voor uw werknemers!

Innoveert u of sluiten uw activiteiten aan op een doel van de overheid? Dan is de kans groot dat er subsidie voor is! Er zijn diverse subsidies en tegemoetkomingen die beschikbaar gesteld worden door uw regio, de nationale overheid of zelfs Europa. Het grote voordeel is dat uw loonkosten lager worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan subsidies voor het aannemen van een werkloze 56-plusser of een arbeidsgehandicapte werknemer die onder de doelgroep ‘banenafspraak’ valt. Maar ook als u een werknemer met een Wajong-uitkering aanneemt.

Het bepalen en aanvragen van subsidies

Het klinkt allemaal erg mooi, maar hoe weet u op welke subsidies u recht heeft? Hoe bepaalt u welke subsidies aansluiten bij uw doelen? Welke regels gelden voor de aanvraag? En ook niet geheel onbelangrijk; hoe vraagt u de subsidies aan?

Onze salarisadviseurs zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden en vereisten. Wij adviseren cliënten regelmatig omtrent de voordelen van subsidies en vragen dan ook geregeld subsidies aan. Hierna volgen enkele van de veel voorkomende subsidieaanvragen welke wij verzorgen.

De WBSO voor onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten

Indien u een research- & development project (R&D) start kunt u uw kosten verlagen via de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De WBSO subsidie biedt namelijk een tegemoetkoming Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met technische innovatie. Hierdoor creëert u “extra budget” welke u kunt gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur. Wij kunnen u adviseren en tevens de aanvraag voor u verzorgen; dit ongeacht of u een zzp’er of starter bent, of werkzaam bent bij mkb-bedrijf of multinational.

Loonkostenvoordeel voor het aannemen van iemand met een uitkering

Neemt u iemand aan die een uitkering heeft? Dan heeft u wellicht recht op één of meerdere loonkostenvoordelen (LKV). Er zijn vier doelgroepen mogelijk voor het LKV:

  1. Werknemers van 56 jaar en ouder;
  2. Werknemers uit de doelgroep banenafspraak;
  3. Arbeidsgehandicapte werknemers die nieuw bij u in dienst komen;
  4. Arbeidsgehandicapte werknemers die bij u worden herplaatst.

De hoogte van het LKV hangt af van tot welke doelgroep de werknemer behoort. Uw werknemer dient middels een doelgroepverklaring LKV aan te tonen dat hij in het doelgroepregister staat. Zodra u in het bezit bent van de doelgroepverklaring LKV kunt u de aanvraag van het LKV regelen. Uiteraard kunnen onze specialisten u hierin ondersteunen en de aanvraag ook voor u verzorgen.

Verlaag loonkosten met het lage-inkomensvoordeel (LIV)

Heeft u een werknemer in dienst met een laag loon? Dan heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming in de loonkosten: het lage-inkomensvoordeel (LIV). De volgende twee regels gelden hiervoor:

  1. De werknemer dient hiervoor minimaal 1.248 uur op jaarbasis te werken en
  2. De werknemer dient een gemiddeld uurloon te ontvangen van tussen de 100-125% van het minimumloon.

U hoeft niets te ondernemen om aanspraak te maken op het LIV. Het UWV berekent dit automatisch wat gebaseerd is op de ingediende loonaangiften. Het is daarom van groot belang dat uw salarisadministratie goed wordt gevoerd en de loonaangifte juist wordt ingediend. Uiteraard kunnen wij dit voor u en uw werknemers verzorgen. De Belastingdienst betaalt het LIV vervolgens na afloop van het kalenderjaar automatisch aan u uit.

Een Wajong-uitkering? Loondispensatie!

Indien u een werknemer aanneemt met een Wajong-uitkering, en daardoor minder presteert dan andere werknemers, kunt u loondispensatie aanvragen. Hierdoor betaalt u tijdelijk minder loon, wat aangevuld wordt door het UWV. De loondispensatie voor werknemers met een Wajong-uitkering duurt minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar. Na afloop van deze periode kan de loondispensatie opnieuw worden aangevraagd.

Onze salarisadviseurs kunnen u begeleiden en adviseren omtrent de aanvraag van loondispensatie. Heeft u werknemers met een Wajong-uitkering in dienst? Vraag ons dan gerust om advies.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven