Woont u in het buitenland of bent u voor langere tijd in het buitenland? En heeft u vanuit het buitenland een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? U kunt uw activeringscode ontvangen door te videobellen met 24/7 Nederland Wereldwijd. U hoeft dan niet naar een DigiD-balie te reizen. Met de activeringscode activeert u uw DigiD.

Woont of bent u voor langere tijd in Nederland? Haal uw DigiD activeringscode dan op bij een DigiD-balie in Nederland. U kunt uw activeringscode niet ontvangen via videobellen.

Afspraak maken

Voor het ontvangen van uw activeringscode maakt u een afspraak via het online afsprakensysteem.
U ontvangt hierna een e-mailbevestiging van de afspraak met daarin instructies en een link waarmee u de videoverbinding kunt maken.
Zijn er geen tijdstippen beschikbaar? Dan zitten de afspraken op dit moment vol. Elke vrijdag komen er nieuwe afspraakmogelijkheden bij. Probeer het op een later moment nog een keer.

Afspraak maken

De tijd die u ziet bij de afspraak en in uw e-mailagenda is de Nederlandse tijd (CEST: Central European Summer Time, UTC/GMT+2). Bereken zelf wat de lokale tijd voor u is en pas de tijd eventueel aan in uw agenda.

Nodig voor de afspraak:

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per email ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Uw paspoort of identiteitskaart van een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld. Een rijbewijs is niet toegestaan.
  • Uw burgerservicenummer (BSN).
  • Een laptop met webcam en microfoon of een tablet met camera aan de voorkant.
  • Een goede internetverbinding waarmee u kunt videobellen.
  • Een recente internetbrowser, zoals Microsoft Edge, Firefox of Safari.

U moet zelf videobellen om uw activeringscode te ontvangen. U mag daarbij wel hulp krijgen.

Geen of verlopen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u bij de DigiD-aanvraag. Is uw baliecode verlopen? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bij uw aanvraag ontvangt u een nieuwe baliecode. U hoeft geen nieuwe videobelafspraak te maken.

DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Bent u uw DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. U hoeft geen nieuwe videobelafspraak te maken.

DigiD activeren

Met de activeringscode en uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord kunt u uw DigiD en de DigiD app activeren. Als daar nog tijd voor is, kunt u dit doen tijdens de videobelafspraak. U kunt dan hulp vragen als het niet lukt. Activeren kan via DigiD.nl of via de DigiD app. Download hiervoor alvast de DigiD app.

Ophalen bij een balie

Wilt u de DigiD-activeringscode liever ophalen bij een DigiD-balie? Dit kan in het buitenland of in Nederland.

Bron: DigiD-activeringscode ontvangen via videobellen | Wonen & werken | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven