Een financieel steuntje in de rug

‘Koop lokaal’, ‘support lokaal’, ‘help lokale ondernemers’, allemaal kreten die sinds covid-19 in elke stad en dorp te horen zijn met als doel om mkb-bedrijven en zzp’ers die zwaar getroffen zijn door de coronamatregelen te helpen en financieel een steuntje in de rug te geven. Het afgelopen jaar heeft heel Nederland achter zijn lokale producenten gestaan en is er meer dan ‘normaal’ genoten van de mooiste lokale producten. Vooral consumenten hadden een sterke bijdrage door eten te bestellen bij lokale restaurants, bloemen te kopen bij lokale bloemenwinkels of cadeaubonnen te kopen van favoriete, lokale winkeltjes.

Het coronavirus lijkt op zijn retour en de vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief. Toch zijn er nog onzekerheden voor werkenden en moeten bedrijven en ondernemers nog een financiële inhaalslag maken. Ondanks dat het steunpakket van de overheid voor banen en economie doorloopt tot en met het derde kwartaal van 2021, blijft het lokaal ondersteunen nog van groot belang.

Lokaal ondersteunen kan ook leuk zijn

Vooral de horecabranche heeft moeten lijden onder alle gevolgen van de coronamaatregelen. 2020 was dan ook een buitengewoon zwaar jaar voor vele horecaondernemers. Familie-etentjes, een drankje met vrienden of een gezellige personeelsborrels zaten er lange tijd niet meer in. Maar gelukkig kan er sinds begin juni weer bourgondisch genoten worden. Restaurant en cafés zijn weer open en ook wij als AAme Adviseurs hebben weer genoten van een heerlijke barbecue bij Café Brasserie Monastère in Delft. Ondanks de gepaste afstand van elkaar en een vaste zitplaats, was de sfeer weer als vanouds.

“Veel bedrijven en ondernemers kunnen onderling bijdragen om elkaar te ondersteunen”

Een bedrijfsuitje om bijvoorbeeld de horeca te ondersteunen is voor veel bedrijven en ondernemers niet vanzelfsprekend in deze tijden. Velen hebben moeten interen op hun reserves. Ondernemers zitten vaak al met het handen in het haar en worden overspoeld met vragen en zorgen. Maar ook als er geen ruimte of mogelijkheid is om financieel bij te dragen, kunnen bedrijven en ondernemers elkaar onderling ondersteunen. Het meedenken met elkaar of het delen van kennis dient dan als een waardevolle bijdrage.

Ook AAme Adviseurs draagt graag een steentje bij!

Met onze ruime 35 jaar ervaring delen wij graag in deze bizarre en onzekere tijd onze kennis op het gebied van accountancy, belastingen en juridisch advies middels een kosteloos en vrijblijvend gesprek.
Loopt u met vragen als ‘Welke subsidies zijn er?’ ‘Hoe ziet mijn financiële toekomstige situatie eruit?’ of maakt u zich zorgen over andere zaken in ons vakgebied? Neem dan contact met ons op en wij dragen graag een steentje bij!

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven