Werkgevers, die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de NOW-maatregel, kunnen vanaf donderdag 6 mei terecht bij UWV. Ze kunnen dan een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni 2021. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

Voorwaarden

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85 procent van de loonkosten. Dit geldt voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Simulatietool

Ook voor deze periode heeft UWV een simulatietool online gezet die werkgevers helpt een goede inschatting te maken van hun situatie. Dat is van belang met het oog op de definitieve berekening, die later volgt. Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering. De simulatietool maakt dit inzichtelijk.

Hulp nodig?

Alle informatie over de vijfde periode NOW is te vinden op de website van UWV.
Voor vragen of hulp stuur een bericht naar: corona@aame.nl.

Bron: Taxence.nl

Ronald van Leeuwen

W.A. (Ronald) van Leeuwen AA

Manager / Accountant (aanwzig: ma t/m vr)

+31 (0)15 820 00 54
+31 (0)6 10 27 33 56
ronald@aame.nl
https://www.linkedin.com/in/ronald-van-leeuwen-aa-b19ba23/

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven