Areliablebusinesspartnercreatespeaceofmind.jpgBuildyourowndreams.jpg29jarigjubileumaame.jpgLegalservices.jpgDelftatrueDutchpearl.jpgArangeofsolutionsforfreelancers.jpgWeliketowelcomeyou.jpgInterestedinworkingwithfreelancersinthenetherlandsorbelgium.jpgThinkbiglikeBen.jpgCustomerserviceisnotaluxuryitsanecessity.jpg
Nederlands
English
LinksRelatiesVacaturesMissie & VisieAAmeBlogsNieuws
 
 
 

Vennootschapsbelasting

De Vennootschapsbelasting is een belasting die wordt geheven over de winst van de in Nederland gevestigde of naar Nederlands recht opgerichte rechtspersonen. Naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen zijn de meest voorkomende rechtspersonen. Tevens is de Vennootschapsbelasting van toepassing op de volgende rechtspersonen:
  • Coöperaties en verenigingen op coöperatieve grondslag;
  • Waarborgmaatschappijen;
  • Verenigingen die als verzekeraar of bank optreden;
  • Woningcorporaties en
  • Stichtingen en verenigingen die een onderneming drijven.
De aangifte Vennootschapsbelasting wordt opgesteld op basis van de jaarrekening van de onderneming. Hierbij kunnen fiscale correcties, zoals niet of beperkt aftrekbare kosten en investeringsaftrek worden toegepast.
 

Wanneer moet ik een aangifte Vennootschapsbelasting indienen?

Indien u een aangiftebiljet van de Belastingdienst ontvangt voor het indienen van uw aangifte Vennootschapsbelasting, bent u verplicht om een aangifte Vennootschapsbelasting in te dienen. Indien u verzuimt deze in te dienen of u dient de aangifte te laat in, kan de Belastingdienst u een boete opleggen. Dit geldt voor alle in Nederland gevestigde of naar Nederlands recht opgerichte rechtspersonen, dus ook voor inactieve rechtspersonen die nog wel staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een buitenlandse rechtspersoon kan ook belast worden met Nederlandse Vennootschapsbelasting. Dit is het geval wanneer de rechtspersoon in het buitenland is gevestigd, maar een Nederlands inkomen geniet.
 

Waarom zou ik mijn aangifte Vennootschapsbelasting laten verzorgen door AAme Belastingadviseurs?

AAme Belastingadviseurs beschikt over een professioneel team belastingadviseurs en aangiftemedewerkers die zelfs de meest gecompliceerde aangiftes Vennootschapsbelasting zonder problemen kunnen opstellen. In vele gevallen is het correct opstellen van uw aangfite Vennootschapsbelasting een lastige taak. Om er zeker van te zijn dat u niet te veel belasting betaalt is het verstandig uw aangifte Vennootschapsbelasting te laten opstellen door een professional die rekening houdt met alle fiscale correcties.
 
AAme Belastingadviseurs hecht heel veel waarde aan de band met haar cliënten. Het persoonlijke contact en vertrouwen is voor ons net zo belangrijk als voor u en wij streven te allen tijde naar een langdurige relatie met onze cliënten. Indien uw aangifte Vennootschapsbelasting verzorgd wordt door AAme Belastingadviseurs, ontvangt u (indien van toepassing) passend advies.
 

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Uiteraard kunt u bij ons vrijblijvend een gesprek aanvragen of een offerte opvragen. Om u een goede indruk te geven van onze werkwijze gaat onze voorkeur uit naar een persoonlijk gesprek, waarin wij al uw vragen kunnen beantwoorden. Om een afspraak te maken verzoeken wij u om telefonisch of via de e-mail contact op te nemen met Quintin Eadie. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van het contactformulier aan de rechterkant van onze website.

 

 
RECOMMEND A FRIEND

Heeft u een vriend(in), kennis of collega die gebruik kan maken van onze diensten?

Vul het formulier in en zodra het contract getekend is ontvangt u van ons een cadeau!

Vul de gegevens in
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Bedankt voor uw aanmelding, we zullen dit nooit nooit nooit vergeten.
Naam
E-mailadres *
Nederlands
English
Verstuur
CONTACT
Indien u een vrijblijvende offerte wenst te ontvangen, een kennismakingsgesprek wenst in te plannen of vragen heeft omtrent onze diensten, neem dan gerust contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Wij proberen uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.
Naam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
Betreft *
Uw vraag *
Verstuur