Arangeofsolutionsforfreelancers.jpgDelftatrueDutchpearl.jpgLegalservices.jpgBuildyourowndreams.jpgCustomerserviceisnotaluxuryitsanecessity.jpgAreliablebusinesspartnercreatespeaceofmind.jpg29jarigjubileumaame.jpgWeliketowelcomeyou.jpgThinkbiglikeBen.jpgInterestedinworkingwithfreelancersinthenetherlandsorbelgium.jpg
Nederlands
English
LinksRelatiesVacaturesMissie & VisieAAmeBlogsNieuws
 
 
 

Inkomstenbelasting

De meeste mensen onderschatten de complexiteit van een aangifte Inkomstenbelasting (IB) en lopen gedurende het invultraject toch vaak vast. Om dit te voorkomen is het verstandig om eerst een belastingadviseur te raadplegen of om uw aangifte Inkomstenbelasting te laten verzorgen door een erkend belastingadviseur.
 
Inkomstenbelasting wordt geheven over natuurlijke personen. Alle inwoners van Nederland zijn belastingplichtig voor de Inkomstenbelasting, maar uiteraard is iemand uitsluitend Inkomstenbelasting verschuldigd wanneer hij inkomen geniet. Inwoners van Nederland (binnenlands belastingplichtigen) moeten Inkomstenbelasting over hun inkomen betalen, waar ter wereld zij dat ook hebben genoten. Indien u geen inwoner bent van Nederland (buitenlands belastingplichtig) en u geniet inkomen in Nederland, dan vallen deze Nederlandse inkomsten onder de belastingplicht voor de Inkomstenbelasting.
 
De wet Inkomstenbelasting (wet IB) gaat uit van het boxenstelsel, waarbij in elk van de boxen een afzonderlijk belastbaar inkomen wordt berekend. Er zijn drie verschillende boxen en de belastingtarieven die worden geheven zijn voor iedere box anders. De wet Inkomstenbelasting bestaat uit de volgende drie boxen:

Offerteaanvraag voor de aangifte Inkomstenbelasting

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte ontvangen voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting?


 

 

Waarom moet ik Inkomstenbelasting betalen?

Als zelfstandige of particulier bent u verplicht voor ieder jaar Inkomstenbelasting (IB) bij de Belastingdienst aan te geven. Inkomstenbelasting is belasting die geheven wordt over loon dat u krijgt uitbetaald, de winst die u maakt met uw onderneming of inkomsten die u geniet uit aandelen, sparen en/of beleggingen. 
 
In Nederland betaalt men belasting (waaronder Inkomstenbelasting) om de goederen en diensten die wij allemaal in Nederland gebruiken te kunnen betalen, denk hierbij aan politie, brandweer en ambulance, maar bijvoorbeeld ook aan het onderhoud van (snel)wegen. Tevens worden belastinginkomsten gebruikt om de financiële stabiliteit in Nederland te waarborgen.
 

Wanneer moet ik een aangifte Inkomstenbelasting indienen?

Indien u een aangiftebiljet van de Belastingdienst ontvangt voor het indienen van uw aangifte Inkomstenbelasting, bent u verplicht om een aangifte Inkomstenbelasting in te dienen. Indien u verzuimt deze in te dienen of u dient de aangifte te laat in, kan de Belastingdienst u een boete opleggen.
 

Waarom moet ik mijn aangifte Inkomstenbelasting laten verzorgen door AAme Belastingadviseurs?

Het correct indienen van een aangifte Inkomstenbelasting kan in vele gevallen een lastige taak zijn en de complexiteit is geheel afhankelijk van uw situatie. Om te voorkomen dat u vastloopt of een foutieve aangifte Inkomstenbelasting indient is het verstandig dit te laten verzorgen door een specialist. AAme Belastingadviseurs beschikt over deze specialisten en dient graag (samen met haar cliënten) de aangiftes in.
 
AAme Belastingadviseurs hecht heel veel waarde aan de band met haar cliënten. Het persoonlijke contact en vertrouwen is voor ons net zo belangrijk als voor u en wij streven te allen tijde naar een langdurige relatie met onze cliënten.
 
Indien uw aangifte Inkomstenbelasting verzorgd wordt door AAme Belastingadviseurs, ontvangt u (indien van toepassing) passend advies ten behoeve van uw inkomsten. Tijdens het opstellen van uw aangifte Inkomstenbelasting wordt onder meer door ons getoetst of u in aanmerking komt voor toeslagen, zoals de zorgtoeslag of de kinderopvangtoeslag en of u in aanmerking komt voor middeling.
 

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Uiteraard kunt u bij ons vrijblijvend een gesprek aanvragen of een offerte opvragen. Om u een goede indruk te geven van onze werkwijze gaat onze voorkeur uit naar een persoonlijk gesprek, waarin wij al uw vragen kunnen beantwoorden. Om een afspraak te maken verzoeken wij u om telefonisch of via de e-mail contact op te nemen met Quintin Eadie. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van het contactformulier aan de rechterkant van onze website.
 
RECOMMEND A FRIEND

Heeft u een vriend(in), kennis of collega die gebruik kan maken van onze diensten?

Vul het formulier in en zodra het contract getekend is ontvangt u van ons een cadeau!

Vul de gegevens in
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Bedankt voor uw aanmelding, we zullen dit nooit nooit nooit vergeten.
Naam
E-mailadres *
Nederlands
English
Verstuur
CONTACT
Indien u een vrijblijvende offerte wenst te ontvangen, een kennismakingsgesprek wenst in te plannen of vragen heeft omtrent onze diensten, neem dan gerust contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Wij proberen uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.
Naam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
Betreft *
Uw vraag *
Verstuur