Na 31 december 2020 is het vrij verkeer van diensten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk beëindigd. Dit betekent dat in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven niet langer op basis van EU-regelgeving diensten mogen verrichten in Nederland. Ook mogen lopende detacheringen van werknemers die voor 1 januari 2021 gestart zijn niet worden voortgezet, tenzij zij op basis van het terugtrekkingsakkoord de benodigde verblijfsvergunning hebben aangevraagd. Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU op 31 januari 2020 al verlaten. Tot en met 31 december 2020 was er een overgangsperiode, waarin alle EU-regels en wetten voor het VK nog golden.

Wilt u na de overgangsperiode een nieuwe detachering starten? Dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheden die bestaan onder de nationale wet- en regelgeving voor het detacheren van niet-EU-burgers. Dit betekent dat u een werk- en verblijfsvergunning moet aanvragen voor uw werknemers om in Nederland te werken. Dit geldt voor werknemers die vóór 1 januari 2021 nog niet in dienst waren of in Nederland woonden. Het is mogelijk om een online aanvraag in te dienen.

Wat verandert er voor de meldingsplicht voor het VK-bedrijf na 1 januari 2021?

Bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk zijn na 1 januari 2021 niet meer verplicht om detacheringen te melden via het meldloket. Dit in verband met dat de EU-regelgeving niet meer toepasselijk is voor het Verenigd Koninkrijk. Als er al een melding voor het einde van de overgangsperiode gedaan is hoeft deze niet aangepast te worden. Deze aanpassing zal automatisch verwerkt worden door het meldloket.

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven