Beste werkgevers,

De gezondheid van uw medewerkers is in deze tijd nog nooit zo belangrijk geweest.

Om de griep onder controle te houden en verzuim te voorkomen, kunnen werkgevers hun werknemers een gratis griepvaccinatie aanbieden. In dat geval moet de griepvaccinatie onderdeel uitmaken van het preventie- en verzuimbeleid (arbobeleid) in de organisatie.
Als werkgever mag u uw werknemers niet verplichten tot griepvaccinatie. U heeft de mogelijkheid om het aan uw medewerkers aan te bieden, maar dan kunnen uw medewerkers toch zelf beslissen of ze de griepvaccinatie willen. Op sommige werkplekken is het verstandig om de griepvaccinatie aan te bieden en zoveel mogelijk medewerkers te laten vaccineren. De volgende voordelen zijn van toepassing:

– Werknemers hebben 40% minder kans op griep;
– Als medewerkers toch griep krijgen, zijn de klachten milder;
– Minder ziekteverzuim scheelt in verzuimkosten.

Wanneer de vaccinatie onderdeel uitmaakt van het arbobeleid, is het ook fiscaal vriendelijk voor de werkgever. Als er geen arbobeleid is of als de griepvaccinatie daar niet in is opgenomen, mag de werkgever de kosten van de griepvaccinatie alsnog in aftrek brengen. Deze kosten worden dan opgenomen in de werkkostenregeling (WKR).

Het percentage voor de werkkostenregeling wordt jaarlijks herzien. Dit geldt ook voor 2020, dat in eerste instantie is vastgesteld op 1,7% van de eerste € 400.000, – van de totale loonsom.
Door het coronavirus hebben werkgevers de mogelijkheid gekregen om hun werknemers iets extra’s te bieden. Daarom hebben ze het percentage voor de eerste € 400.000, – verhoogd naar 3%. Het deel boven de € 400.000, – blijft op 1,2%.
Als u de vrije ruimte overschrijdt, moet het overschot worden belast tegen een belastingtarief van 80% (eindheffing) met de loonaangifte van februari 2021.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de griepvaccinatie aan uw medewerkers, neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar top