Horecaondernemers die worden getroffen door de nachtsluiting die de overheid heeft afgekondigd kunnen in het vierde kwartaal van 2021 een TVL-subsidie krijgen.

Dicht tot 1 november

Het kabinet heeft besloten om deze ondernemers ook in de komende maanden te steunen, omdat nachtclubs en discotheken in ieder geval tot 1 november verplicht dicht zijn tussen 00:00 en 06:00 uur. Voor de tegemoetkoming wordt 180 miljoen euro uitgetrokken, heeft het kabinet bekendgemaakt.

Voorwaarden

Om aanspraak te kunnen maken op de regeling, moet een ondernemer in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 50% minder omzet maken dan in het vierde kwartaal van 2019. Daarnaast moet hij in het tweede en derde kwartaal van 2021 de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben ontvangen. Hiermee richt het kabinet de regeling specifiek op bedrijven die langdurig omzetverlies lijden en geen reserves hebben kunnen opbouwen.

VLN

In totaal kan een horecaondernemer in het vierde kwartaal maximaal 250.000 euro steun ontvangen uit de subsidie vaste lasten nachtsluiting horeca (VLN). Voorwaarde is wel dat hij in totaal niet meer dan 1,8 miljoen euro overheidssteun voor vaste lasten krijgt tussen maart 2020 en december 2021. Dit is het maximale bedrag dat ondernemers volgens het Europese staatssteunkader mogen ontvangen.
In november besluit het kabinet of de verplichte nachtsluiting in de horeca kan worden opgeheven.

Vragen?

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst over dit onderwerp, neem dan contact op met de accountants en belastingadviseurs van AAme via corona@aame.nl.

Bron: accountancyvanmorgen.nl

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven