Hebt u voor 3 maanden bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gevraagd en gekregen? En hebt u na het einde van die 3 maanden niet alle belastingen waarvoor u aangifte doet, op tijd betaald? Dan ontvangt u vanaf 1 mei 2021 een brief waarin de Belastingsdienst u erop wijst dat u verlenging van het bijzonder uitstel kunt aanvragen.

Wij raden u dringend aan alsnog verlenging aan te vragen van uw bijzonder uitstel als u dat niet eerder hebt gedaan. U kunt dit nog doen tot en met 30 juni 2021.

Wat zijn de voordelen van verlenging van uw bijzonder uitstel?

  • De belastingen waarvoor u bijzonder uitstel hebt, hoeft u pas vanaf 1 juli 2021 weer op tijd te betalen.
  • Vanaf 1 oktober 2021 krijgt u een betalingsregeling van 36 maanden voor de schuld die u tot 1 juli 2021 hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had.

Tijdlijn tot 1 oktober 2021

  • 30 juni 2021: Dit is de laatste dag waarop u verlenging van uw bijzonder uitstel van betaling kunt aanvragen.
  • 1 juli 2021: De Belastingdienst verwacht dat u alle belastingen waarvoor u aangifte doet, weer op tijd betaalt.

Kiest u niet voor verlenging?

Zorg dan dat u uw openstaande belastingschuld zo spoedig mogelijk betaalt.

De regeling voor bijzonder uitstel kan nog veranderen

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op Overzicht bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis staat de meest actuele informatie. Wij raden u aan deze pagina in de gaten te houden.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/dringend-advies-verleng-uw-bijzonder-uitstel-van-betaling-vanwege-de-coronacrisis

Click to access the login or register cheese
Scroll naar boven