Heldere afspraken en een vlotte afhandeling

Neem gerust contact op om de details door te nemen!

Neem contact op
Jaarlijks rapport van feitelijke bevindingen inzake curatoren, bewindvoerders en mentoren

Onze deskundigen stellen jaarlijks meerdere rapporten van feitelijke bevindingen inzake curatoren, bewindvoerders en mentoren op. U, als curator, bewindvoerder of mentor kunt dit rapport direct naar de rechtbank doorsturen.

 

Het rapport van feitelijke bevindingen voor u als curator, bewindvoerder of mentor

Om jaarlijks benoemd te worden als curator, bewindvoerder of mentor moet een rapport van feitelijke bevindingen van een AA of RA conform het accountantsprotocol Besluit kwaliteitseisen en de standaard 4410 aanwezig zijn.

Een van onze accountants is ingeschreven in de accountantspool van het BPBI, waardoor wij op de hoogte zijn van zaken die spelen rondom de rapporten. Wij kennen de branche, zien waar de knelpunten liggen en geven dit aan bij brancheorganisaties en de rechtbank.

 

Wij begrijpen uw situatie

Het is meestal al vervelend genoeg dat er iemand komt vaststellen of alles wel goed is gedaan het afgelopen jaar. Dat kost vaak veel tijd die eigenlijk aan de cliënten besteed zou kunnen worden. Omdat wij rekening houden met uw (overvolle) agenda, vragen wij vooraf de benodigde gegevens op. Hierdoor kunnen wij al een deel van de werkzaamheden bij ons op kantoor uitvoeren. Wij komen vervolgens twee a drie uur bij u op kantoor om de steekproef af te ronden. Uiteraard kan dit ook bij ons op kantoor – wij beschikken over goede koffie!

 

Wat staat er in het rapport?

In het rapport vermeldt de accountant de verrichtte werkzaamheden en bevindingen. De accountant geeft daarover geen oordeel. Het is vervolgens aan de rechtbank en eventuele brancheorganisaties om een oordeel te vellen. Indien noodzakelijk kunnen zij aanvullende gegevens opvragen.

Tijdens de controle zijn de volgende zaken van belang:

  • Dossiervoering;
  • Bedrijfsvoering;
  • Belangenverstrengeling;
  • Overzicht bedrijfsinformatie.

Heldere afspraken met de accountant

Onze accountant zal een steekproef uitvoeren op minimaal tien dossiers om het rapport van feitelijke bevindingen op te kunnen stellen. Daarbij garanderen wij:

  • Persoonlijk contact en duidelijke communicatie;.
  • De werkzaamheden zullen binnen 5 dagen na de steekproef zijn afgerond;
  • De prijs voor de werkzaamheden wordt vooraf met u afgestemd;
  • U ontvangt het rapport dat u één op één kunt doorsturen naar de rechtbank.

Bewindvoerders curatoren mentoren

 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Heeft u een jaarlijks rapport van feitelijke bevindingen inzake curatoren, bewindvoerders en mentoren nodig? Neem dan gerust contact op. Wij leggen tot in detail uit hoe we te werk zullen gaan en wat u precies kunt verwachten.

Neem vrijblijvend contact op